Skip to content

 

Sinkkujen päivän itsetuntemustyökaluna käytämme enneagrammia, joka on  ikivanha itsetuntemuksen sekä henkisen ja hengellisen kasvun väline.  Enneagrammi-sana tulee kreikan kielestä: ennea = yhdeksän, gram (grammos) = malli tai kuvio. Tämä väline on käytössä maailman joka kolkassa. Sitä käyttävät niin sielunhoitajat, terapeutit kuin liike-elämän valmentajatkin. Se sopii myös hengellisen matkan välineeksi.  Itsetuntemus ja Jumalan tuntemus kulkevat käsi kädessä.

Enneagrammi piirtää eteemme yhdeksän erilaista tapaa hahmottaa elämää ja vastata sen haasteisiin. Nämä yhdeksän tapaa ovat yhtä hyviä ja erilaisia. Enneagrammin avulla voit löytää omimman tapasi hahmottaa elämää. Löydät vahvuutesi ja myös heikkoutesi. Ymmärrät itseäsi ja toisia, erilaisia, paremmin. Opit myös hyväksymään sekä itsesi että toiset, mikä parantaa vuorovaikutustaitojasi ja itsetuntoasi. Hyvä ymmärrys ihmisyydestä kutsuu luokseen. Hyvän itsetunnon varassa uskaltaa myös uskoa, että on kiinnostava ja hyvä tyyppi.

Kun saa kasvaa omaksi Luojan tarkoittamaksi itsekseen, voi iloita ja nauttia elämästään ja kukoistaa.

Seijan omia kokemuksia enneagrammista.

Itselleni enneagrammiopinnot Coloradossa (2001) avasivat uuden ja syvemmän ymmärryksen itsestäni ja paremman luottamuksen lahjoihini ja kutsumukseeni. Olin kristittynä ihmisenä lukenut Raamatusta, että olen tehty ylen ihmeellisesti.  En tätä käytännössä omalle kohdalleni osannut uskoa. Sen sijaan tunsin olevani viallinen, puutteellinen ja ulkopuolinen. Enneagrammin avulla oma eheytymismatkani sai vauhtia ja uskaltauduin seuraamaan kutsumustani.  Jumala-suhteeni on lähentynyt tutkiessani Hänen luomistyönsä jälkiä itsessäni.

Olen käyttänyt enneagrammi-välinettä työssäni 20 vuoden ajan monenlaisissa yhteyksissä, mm. parisuhdetyössä, työyhteisökoulutuksissa, itsetuntemuskursseilla ja työnohjauksissa.

Minnan kokemuksia enneagrammista.

Minulle valtavan riemastuttavaa oli löytää vahvistusta omalle tavalleni toimia. Ymmärtää omat vahvuuteni ja ne kohdat, missä on syytä vielä kasvaa. Hykerryttävää on oivaltaa se miksi toisten  tyyppien kanssa sujuu niin kotoisasti ja toisten kanssa hymy hyytyy hetkessä. Parisuhderintamalla on erityisen tärkeää ollut oivaltaa, mitä kannattaa välttää, jos ei halua  synnyttää myrskyjä. Ja vastaavasti mistä narusta vetäistä, että saa toisen iloiseksi. Kaikkiin ei näykään toimivan samat konstit.

 

 

Enneagrammikurssilaisten tavallisimpia kommentteja siitä, mihin enneagrammi on tuonut apua:

  • Olen ymmärtänyt selvemmin oman osuuteni ihmissuhteissa.
  • Ymmärrän, miksi minulla on vaikeaa tietynlaisten ihmisten kanssa.
  • Olen alkanut ymmärtää, miksi toiset käyttäytyvät täysin eri tavalla kuin itse käyttäydyn
  • Ymmärrän nyt itseäni paremmin ja hyväksyn itseni paremmin.
  • Löysin omia vahvuuksiani ja aloin iloita niistä.
  • En enää ole uhri vaan otan vastuun elämästäni ja laitan lahjani käyttöön.
  • Olen oppinut paljon lisää itsestäni ja sanomaan rohkeammin oman mielipiteeni silloinkin, kun toiset ovat eri mieltä.
  • Osaan nyt myös kuunnella toisia kaikessa rauhassa.
  • En enää halua vähätellä itseäni.

 

Ja jottei päivä olisi pelkkää luentoa ja sivusta seurailua, niin toki on luvassa pienryhmäjutustelua ja pientä puuhasteluakin. Näiden äärellä on helppo tutustua toisiin. Ja vähän tunnustella josko juttu luistaisi enempikin 😉

Tuttuun tapaan päivän päätteksi on mahdolisuus lähteä jatkoille läheiseen ravintolaan illalliselle.

 

AIKA:
25.05.2019
klo 10:00 – 17:00

PAIKKA:
PUKINMÄEN AUKIO 4 B, HELSINKI

Sijaitsee Pukinmäen juna-aseman vieressä, autoille myös liittymäparkissa kiekollisia paikkoja runsaasti (viikonloppuna) sekä pihassa. Paikalle pääset siis kätevästi junalla, bussilla ja autolla.

ILMOITTAUDU  10.5.2019 mennessä osoitteeseen Minna@konnektori.fi 

Sinkkujen päivä on avoin kaikille, se ei ole sidoksissa Konnektorin Valmennuspolkuun.

Voit lukea lisää enneagrammista  www.itsetuntemus.fi

Mistä on hyvät tyypit tehty?  (Päivä 2011) Seija Taivainen

Hyvät tyypit vuorovaikutuksessa (Päivä 2014) Seija Taivainen

Hyvissä väleissä.  (Atena 2017)  Seija Taivainen